El Terracotta Museu acull la presentació de la Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic, que inclou el dossier “Olles i cassoles”
09.01.2024
El proper diumenge, 14 de gener, el Terracotta Museu acollirà la presentació del número 83 de la Revista del Baix Empordà i del número 29 d’Empordà Gastronòmic que inclouen, respectivament, els dossiers monogràfics “100 anys de cinema amateur” i “Olles i cassoles”.
La ceràmica de la Bisbal agafa protagonisme en aquest nou exemplar de l’Empordà Gastronòmic gràcies al dossier “Olles i cassoles”, el qual posa en relleu la cuina tradicional amb atuells de terrissa. En la fotografia de la portada hi podem veure una imatge de la sala d’exposicions del Terracotta Museu, on actualment trobem la mostra “Carles Sala. D’oller a artista de la ceràmica”. A més de destacar la rellevància de la terrissa en la gastronomia catalana i els seus trets distintius, aquest dossier també inclou l’article “L’olleria de can Sala i l’obra de foc de la Bisbal”. En aquest article, Xavier Rocas, director del Museu, fa un repàs a la producció d’aquest obrador bisbalenc amb una història que es remunta a uns 175 anys enrere, amb una dilatada nissaga d’artesans especialitzats en peces de ceràmica per a cuinar com tota mena d’olles, cassoles i atuells varis. En el mateix article es fa una catalogació de les diverses tipologies de peces manufacturades al taller de can Sala, descrivint les seves característiques i usos específics.
Dins del marc local, també cal destacar que el dossier de la Revista del Baix Empordà, dedicat a l’art de realitzar cinema amateur a casa nostra, inclou les entrevistes als documentalistes Xavier Codolà i Antoni Martí Gich.
Justament, l’Antoni Martí serà l’encarregat de presentar el dossier de la Revista del Baix Empordà. En el cas del dossier de l’Empordà Gastronòmic, la presentació anirà a càrrec de l’activista de la cuina tradicional, Abraham Simon-Ferré. La clausura de l’acte anirà a càrrec de l’Òscar Aparicio, alcalde de la Bisbal i president del Patronat del Terracotta Museu.
Per culminar la jornada, s'oferirà als assistents un tast maridat amb vins de la DO Empordà, cortesia del celler Mas Geli de Pals.