Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria

Des del curs 2017-2018 el Terracotta Museu acull en les seves instal·lacions el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria. D'aquesta manera el museu passa a ser, a més d’un centre patrimonial que conserva el llegat de la indústria ceràmica bisbalenca, un dels espais claus de la formació dels futurs ceramistes bisbalencs: els joves matriculats coneixen i practiquen la tradició ceràmica de la Bisbal i hi traslladen les seves il·lusions de futur.

Actualment es cursa conjuntament amb el Batxillerat artístic.

Batxicicle de Terrisseria
Aquesta doble titulació permet l’obtenció de dues titulacions en 3 cursos acadèmics: Cicle de Grau Mitjà d’Arts Plàstiques i Disseny en Terrisseria i el Batxillerat Artístic.
Aquest format dóna resposta a aquelles persones interessades en els fenòmens artístics caracteritzats per la sensibilitat, l’expressió i la creativitat, oferint una formació de qualitat que garanteixi l’adquisició de les competències artístiques dels futurs professionals del sector.
L’adquisició d’aquests coneixements s’enfoquen a partir de l’experiència pràctica a les aules-taller, compaginant-la amb els continguts de batxillerat.

Configuració del CFGM de Terrisseria
Taller de terrisseria amb Formació en l'Entorn Laboral; Materials i tecnologia de la ceràmica; Dibuix artístic; Dibuix tècnic; Volum; Mitjans informàtics; Anglès; Història de l'art i de la ceràmica; Projectes; Formació i orientació laboral; Formació pràctica en empreses d’aquí o de l'estranger; Obra final.
Tot això en 1.600 hores que equivalen a dos anys acadèmics per obtenir el títol de tècnic o tècnica.

Durada i estructura
Es tracta de fer el batxillerat d’arts en tres anys en comptes de dos, alhora que es cursa el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria.
Durant el primer any es fa una part del primer curs de batxillerat i, alhora, tot el primer curs del cicle de grau mitjà de terrisseria.
En el segon any es realitza la part que falta del primer de batxillerat, i el segon i últim curs del cicle formatiu de grau mitjà de terrisseria.
En el tercer any només es fa l’últim curs que resta del batxillerat, que equival al segon curs del batxillerat estàndard de dos anys.

INS LA BISBAL
C/ Eusebi Díaz Costa 16-38
17100 La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 640 016
www.ieslabisbal.cat
b7007300@xtec.cat