Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria

Des del curs 2017-2018 el Terracotta Museu acull en les seves instal·lacions el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria. Això va suposar, d’una banda, habilitar dues sales i, de l'altra, adequar les seves instal·lacions als nous usos i necessitats. També es va adquirit l'utillatge necessari per a poder realitzar les pràctiques (forn, torns, tornetes, galetera, depuradora...).

D'aquesta manera el museu passa a ser, a més d’un centre patrimonial que conserva el llegat de la indústria ceràmica bisbalenca, un dels espais claus de la formació dels futurs ceramistes bisbalencs: els joves matriculats coneixen i practiquen la tradició ceràmica de la Bisbal i hi traslladen les seves il·lusions de futur.

Actualment s'està adequant una de les naus del museu pendent de rehabilitar per tal d'instal·lar-hi la nova aula taller del Cicle de Terrisseria. Un espai on els joves ceramistes tindran tots els mitjans i la millor formació possible.

Els estudis del CFGM de Terrisseria capaciten els alumnes per elaborar objectes ceràmics i de fang cuit i verificar la qualitat del producte a través de classes teòriques i pràctiques. També s'inclouen les hores destinades a la Formació en Entorn Laboral i a la Formació en Centres de Treball (pràctiques d’empresa), que són possibles gràcies a la col·laboració amb l'Associació de Ceramistes de la Bisbal. Aquest intercanvi entre empreses i institut vol promoure noves oportunitats professionals després del cicle. Dins d'aquest marc, els alumnes tenen la possibilitat de sol·licitar una beca dins del programa Erasmus+, per anar a l'estranger a  realitzar les hores de pràctiques.

Configuració del CFGM de Terrisseria
Taller de terrisseria amb Formació en l'Entorn Laboral; Materials i tecnologia de la ceràmica; Dibuix artístic; Dibuix tècnic; Volum; Mitjans informàtics; Anglès; Història de l'art i de la ceràmica; Projectes; Formació i orientació laboral; Formació pràctica en empreses d’aquí o de l'estranger; Obra final.
Tot això en 1.600 hores que equivalen a 2 anys acadèmics per obtenir el títol de tècnic o tècnica.

Sortides professionals
A empreses o tallers de ceràmica; estudis de disseny de productes o d'interiorisme;  com a professional dedicat a l’elaboració de ceràmica pel món de la gastronomia, fires, exposicions o tallerista en activitats lúdiques.

Requisits d'accés
Amb el títol de Graduat ESO i la superació de la prova d'accés específica.
Sense el títol de Graduat ESO, cal superar la prova d'accés als cicles d'arts plàstiques i disseny (part general i específica).

Continua formant-te
Podràs cursar  un altre cicle de grau mitjà o batxillerat.
Superant la prova d'accés,  podràs cursar  el Cicle de Grau Superior de Ceràmica Artística o qualsevol altre cicle d'Ensenyament Superiors d'Arts Plàstiques i  Disseny.

INS LA BISBAL
C/ Eusebi Díaz Costa 16-38
17100 La Bisbal d'Empordà
Tel: 972 640 016
www.ieslabisbal.cat
b7007300@xtec.cat 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR