Obra final'22

CFGM Ceràmica Artística i Terrisseria

Finalitzat
Del dv. 22.07.22 al dg. 16.10.22

Espai "La Peixera"

Del 22 de juliol al 16 d'octubre de 2022

Inauguració: Divendres 22 de juliol a les 19:30h

Compartir

Aquesta exposició mostra els projectes finals dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Arts Plàstiques i Disseny en Ceràmica Artística i Terrisseria que s’imparteix a l’aula taller de què disposa l’Institut de la Bisbal al Terracotta Museu. Tot un repte de present i de futur en pro de la ceràmica local que recull els fruits de la col·laboració entre l’Ajuntament, l’Associació de Ceramistes i el Departament d’Educació.

Obra final’22 és el resultat coral del projecte d’investigació desenvolupat pels alumnes al llarg de la seva formació, fruit de l’aprenentatge rebut, del treball personal esmerçat i de la seva particular capacitat d’integrar i aplicar els coneixements, destreses i habilitats assolides en el camp de la ceràmica. L’exposició no només mostra l’obra artística sorgida d’aquests nous creadors, sinó que també reflecteix l’evolució personal i creativa que han experimentat durant la seva etapa formativa.

En el terreny formal, tècnic i conceptual, les obres que presenten són molt variades. Una pluralitat que reflecteix les diverses línies d’investigació i expressió artística que han anat construint, reflex de la llibertat que genera treballar sense prejudicis ni cotilles. Gaudint d’aquesta exposició fresca i genuïna podem intuir allò que en un futur poden arribar a ser: la nova generació de ceramistes bisbalencs.

Azaila Kokaeva
Viu a la Bisbal des de fa onze anys, on la ceràmica i la cultura són tradició, i on la ceràmica com a material provoca i inspira una innovació i recerca de renovació constant en formes i tècniques. Imbuïda d’aquest esperit i inquieta de mena, a l’Azaila li agrada experimentar, trobar solucions visuals i tàctils interessants en el seu treball. Inspirada per la natura, l’art i el disseny modern, la seva obra trasllada una sensació d’harmonia, pau i tranquil·litat, que tant ens falta en el ritme de vida moderna.

Laia Martín i Ribas
Malgrat que la Laia es troba en els seus inicis artístics, la seva obra ja posseeix cos i consistència argumental. Des de petita, sempre ha gaudit manipulant i experimentant amb tota mena de materials, textures i colors. La seva obra traspua la muntanya russa emocional viscuda per ella mateixa en els últims anys: les incerteses, les pujades i les baixades d’emocions… que l’han ajudada a entendre millor els seus diferents estats anímics i a gestionar-los.

Rodrigo Martínez Garzás
Des de petit li encantava crear personatges i relats, inspirats pel seu interès per la història i el descobriment d’allò antic. I si hi ha un fenomen que apareix indissolublement lligat al desenvolupament històric és, justament, el conflicte i la guerra. Rodrigo explora el fenomen bèl·lic dins la seva obra actual, tant ceràmica com gràfica, on denuncia la crueltat de la guerra i la seva irracionalitat, en un compendi que implica coneixement tècnic i finalitat ètica.

Sílvia Delgado Portet
Els seus inicis en la ceràmica es remunten a l’any 2006, a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal. Un primer contacte que li va permetre descobrir un món artístic diferent del que ella fins aleshores havia conreat (la pintura), així com conèixer un nou suport per a la creació. L’ingrés l’any 2019 al Grau formatiu li suposa aprendre consciència de la seva vocació per la disciplina artística de la ceràmica, on projecta peces que evoquen el mar i denuncien la seva actual degradació.

 

Divendres
22
jul
 
 
Finalitzat
Dissabte
23
jul
 
 
Finalitzat
Diumenge
24
jul
 
 
Finalitzat
Dilluns
25
jul
 
 
Finalitzat
Dimarts
26
jul
 
 
Finalitzat