El territori al plat

Projecció i conversa

Finalitzat
divendres, 17 de juny | 20:00 h
Compartir

El paisatge el crea i determina l’ésser humà. D’aquest obté els productes que transforma i que converteix en una senya d’identitat de la nostra cuina i en un plaer per al nostre paladar.

El territori al plat segueix a quatre professionals empordanesos per tal d’acostar-nos al procés d’elaboració dels aliments, des del seu origen fins a la seva fi. El recorregut serveix per redescobrir el producte de quilòmetre zero i ens recorda que els aliments no només són imprescindibles, sinó que formen part de la nostra història, paisatge i caràcter. Aquest documental ens fa reflexionar envers la gastronomia de proximitat a l'Empordà a través de la visió d'un ramader, un pescador, un pagès i una cuinera. El territori al plat va ser premiat com a millor Curtmetratge Documental a la 23a edició del Festival de Cinema de Girona de 2011.

Antoni Martí ens presentarà el seu documental, i tot seguit hi haurà una conversa amb alguns dels seus protagonistes.

Sinopsis del documental:
Albert Grassot, arrossaire de Pals que practica l’agricultura ecològica, Víctor Insúa, pescador de Palamós que no vol radar, perquè prefereix l’atzar de la recompensa, Lluís Marsal, ramader de Serra de Daró que sovint es pregunta per què segueix amb aquella feina, i Lola Puig, cuinera del restaurant d’Ullastret que pràctica una cuina saludable, ecològica i de proximitat, acosten les seves vivències quotidianes, mentre parlen sobre la situació que viu el sector primari del nostre país.

Direcció: Antoni Martí
Producció: Dolors Fuster
Guió: Sílvia Yxart
Música: Joan Asín i Quim Sota
Muntatge: Marina Yxart
Protagonistes: Albert Grassot, Lluís Marsal, Víctor Insúa, Lola Puig
Any: 2010
Durada: 40 min

Divendres
17
jun
20:00 h
 
Finalitzat