Anunci emergent

Tancament provisional

L'excepcional episodi de pedregada que es va viure el dimarts 30 d'agost a la Bisbal d'Empordà va provocar importants desperfectes en la teulada del Terracotta Museu. Aquests danys han afectat la integritat de l'espai expositiu a més d'altres dependències privatives. Per tal de garantir la seguretat dels seus usuaris, l'equipament museístic es veu obligat a tancar les portes al públic fins que la visita sigui plenament segura. Des del Museu i l'Ajuntament s'està treballant per tal que aquest període de tancament sigui el més breu possible.

Disculpeu les molèsties que això us pugui ocasionar.

 

×

Parant taula 2019

Exposició virtual

 

 

 

Presentació

El 2014 la mostra de ceràmica i gastronomia de la Bisbal, “Tastaolletes”, va organitzar com a activitat paral·lela una exposició col·lectiva de vaixelles de la marca “Ceràmica de la Bisbal” al Castell Palau. Una iniciativa de difusió i de promoció de la ceràmica local que va ser possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, i que s’ha anat mantenint i potenciant al llarg de les seves edicions. 

L’any 2018 el Terracotta Museu se sumava a aquesta iniciativa acollint a les seves instal·lacions l’exposició de vaixelles, la qual va passar a denominar-se “Parant taula”. 

L’èxit d’aquest canvi d’ubicació i de nomenclatura ha propiciat que l’edició d’enguany del “Parant taula” segueixi creixent, proposant novetats destacades, cercant nous col·laboradors, i fent passos endavant per tal d’esdevenir un autèntic espai de confluència entre la ceràmica i la gastronomia. La voluntat és posar en valor el treball dels artesans ceramistes de la Bisbal i la seva gran qualitat, així com donar a conèixer les possibilitats de la ceràmica feta a casa nostra tant al públic en general com també als professionals del món de l’hostaleria.

Fruit d’aquest interès, l’edició d’enguany ha comptat amb el suport del col·lectiu “Cuina de l’Empordanet”, el qual aplega un ampli grup de professionals de la cuina i de la restauració de casa nostra, per tal d’aportar al “Parant taula” una nova mirada des de la gastronomia. En un mateix espai, doncs, s’han reunit dues de les tradicions més emblemàtiques de l’Empordanet: una gastronomia nostrada i de qualitat realitzada amb els excel·lents productes del territori, i un ofici tradicional i emblemàtic com el del ceramista, que cada dia es troba amb un millor estat de salut gràcies a la innovació i la recerca constant dels seus artesans. 

El resultat, una proposta extraordinària i sense precedents: 20 vaixelles de 20 ceramistes diferents, per a 20 cuiners amb 20 propostes culinàries, cadascuna pensada i adaptada al seu recipient. Continent i contingut plegats formant un tot indestriable tot cercant l’excel·lència.

 

 

Ceràmica i gastronomia al cor de l'Empordà

La marca Ceràmica de la Bisbal és un distintiu d’origen protegit a nivell europeu que individualitza, personalitza i reconeix els productes ceràmics elaborats a la Bisbal i als pobles del seu entorn. Aquesta marca, garant d’autenticitat, és gravada o marcada pels productors locals en qualsevol tipus de producte ceràmic (artístic i decoratiu, terrissa, rajoleria, material de bòbila, revestiments i paviments). Un Consell Regulador, integrat per representants municipals i empresarials, vetlla pel bon ús de la marca i pel foment de la qualitat dels productes emparats per aquest distintiu.

L’Associació de Ceramistes de la Bisbal és l’entitat que agrupa a les empreses subministradores i les manufactureres, als professionals de la ceràmica i als ceramistes amateurs, als col·leccionistes, als professors i als particulars que tenen com a nexe d’unió la ceràmica de la Bisbal i rodalies. El seu objectiu principal és promoure, coordinar i intensificar els esforços comuns per a l’estudi, la pràctica, la millora de la qualitat i la difusió de la ceràmica de casa nostra en l’àmbit comarcal, com en el nacional i l’internacional.

La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que agrupa un ampli grup de professionals de la cuina i de la restauració que porta molts anys treballant en la difusió de la cuina del Baix Empordà. Es va crear el 1995 gràcies a l’impuls dels restauradors que organitzaven des del 1983 les mostres gastronòmiques de “la Cuina de l’Empordanet”. Des d’aleshores, treballen en la millora i la difusió de la cuina del nostre rodal; fonamentada en l’ús del producte de proximitat i de temporada, fusió entre el tradicional i l’avantguarda, sempre conservant les seves arrels culinàries.

Edició 2019

L’edició 2019 del “Parant taula” ha vingut farcida de novetats: s’han cercat nous col·laboradors i s’han fet passos endavant per tal d’esdevenir l’autèntic espai de confluència entre la ceràmica i la gastronomia. Així, enguany, en el Terracotta Museu s’han reunit dues de les tradicions més representatives d’aquest país petit: un ofici tradicional i emblemàtic com el del ceramista, representat per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i la marca Ceràmica de la Bisbal, i una gastronomia de qualitat realitzada amb els excel·lents productes del territori promoguda per la Cuina de l’Empordanet.

Ceramistes / Restaurants

Annick Galimont (La Bisbal) / Mas dels Arcs (Palamós)
ArtLisette (Esclanyà, Begur) / Aquamare (Platja de Pals, Pals)
Bussoga (Sant Jordi Desvalls) / El Roser 2 (L’Escala)
Ceràmica Artesana La Mufla (La Bisbal) / Bo.TiC (Corçà)
Ceràmica Artesanal LB (Corçà) / Terrassa Terramar (Llafranc)
Ceràmica Artesanal Planas Marquès (Corçà) / Sa Cova (Platja d’Aro)
Ceràmica La Ponderosa (Corçà) / Aradi (Platja d’Aro)
Ceràmica Ley - Martin Ley (Peratallada) / La Blanca (Llafranc)
Ceràmica Pantaleu (Palau-Sator) / La Calèndula (Regencós)
Ceràmica Yuma (La Bisbal) / Aigua Blava (Fornells, Begur)
Ceràmiques Aparicio (Vulpellac) / La Plaça (Madremanya)
Ceràmiques Lluís Puigdemont (La Bisbal) / Godard (S’Agaró)
Estudi Ceràmic ba_Ro (Vulpellac) / Vicus (Pals)
Estudi Raventós (Vulpellac) / Es Portal (Pals)
Ferran Gallo (La Bisbal) / 1751 (Torrent)
LUR Ceràmica (La Bisbal) / Sa Punta (Platja de Pals, Begur)
Marta M. Hortet (Canapost) / La Xicra (Palafrugell)
Rulduà Ceràmica (La Bisbal) / Els Tinars (Llagostera)
Sampere (La Bisbal) / Casamar (Llafranc)
Vilà Clara Ceramistes (La Bisbal) / Aurum (Platja d’Aro)

Exposició col·lectiva de vaixelles

Exposició col·lectiva de vaixelles | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Exposició col·lectiva de vaixelles | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Exposició col·lectiva de vaixelles | © Jordi Geli / Terracotta Museu

 

Annick Galimont (La Bisbal) / Mas dels Arcs (Palamós)

Annick Galimont (La Bisbal) / Mas dels Arcs (Palamós) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Annick Galimont | © Jordi Geli / Terracotta Museu
ROBERTO, MIO PALMO!. Gres esmaltat a 1250°C, planxa i modelat. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Tàrtar de gambes de Palamós amb el seu oli infusionat. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Annick Galimont / Mas dels Arcs

 

ArtLisette (Esclanyà, Begur) / Aquamare (Platja de Pals, Pals)

ArtLisette (Esclanyà, Begur) / Aquamare (Platja de Pals, Pals) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
ArtLisette
ONADES. Gres, format a mà, esmaltat i cuit a 1.280°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Orada marinada amb cítrics, gambes cuinades a baixa temperatura i cloïsses pintades amb aire de mar, sobre un llit d’algues i microbrots de flors comestibles. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: ArtLisette / Aquamare

 

Bussoga (Sant Jordi Desvalls) / El Roser 2 (L’Escala)

Bussoga (Sant Jordi Desvalls) / El Roser 2 (L’Escala) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Bussoga | © Jordi Geli / Terracotta Museu
DRAPS. Fang blanc de baixa temperatura, esmaltat transparent. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Un mar i muntanya amb la carnositat i delicadesa de l’escamarlà juntament amb un rostit de bolets, salsitxes, daus de botifarra negra de suc del rostit. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Bussoga / El Roser 2

 

Ceràmica Artesana La Mufla (La Bisbal) / Bo.TiC (Corçà)

Ceràmica Artesana La Mufla (La Bisbal) / Bo.TiC (Corçà) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Ceràmica Artesana La Mufla | © Jordi Geli / Terracotta Museu
MEDITERRÀNIA. Fang vermell de baixa, esmaltat. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Taco d’oliva negra amb cuixa d’ànec confitat, cremós de figues i magret d’ànec a la brasa. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Ceràmica Artesana La Mufla / Bo.TiC

 

Ceràmica Artesanal LB (Corçà) / Terrassa Terramar (Llafranc)

Ceràmica Artesanal LB (Corçà) / Terrassa Terramar (Llafranc) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Ceràmica Artesanal LB | © Jordi Geli / Terracotta Museu
BLACK METAL. Argila de la Bisbal, esmalt s/pb i cuit a 1030°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Mosaic amb productes de mar i muntanya amb rossinyols i trompetes de la mort amb toc de xocolata negra. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Ceràmica Artesanal LB / Terrassa Terramar

 

Ceràmica Artesanal Planas Marquès (Corçà) / Sa Cova (Platja d’Aro)

Ceràmica Artesanal Planas Marquès (Corçà) / Sa Cova (Platja d’Aro) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Ceràmica Artesanal Planas Marquès | © Jordi Geli / Terracotta Museu
FONOLL. Argila vermella de la Bisbal. Engalbat i esmaltat. Bicocció, primera a 850°C, segona a 1030°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Turbot salvatge amb un cremós de moniato a la brasa i salsa de peix a base d’espines torrades. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Ceràmica Artesanal Planas Marquès / Sa Cova

 

Ceràmica La Ponderosa (Corçà) / Aradi (Platja d’Aro)

Ceràmica La Ponderosa (Corçà) / Aradi (Platja d’Aro) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Ceràmica La Ponderosa | © Jordi Geli / Terracotta Museu
NATURATGE. Terra negra de baixa amb esmalt de cristalls. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Verat marinat amb llima i taronja, tàrtar d’albergínia fumada, crema de soja i reducció de garnatxa. Tocs cítrics, dolços i fumats. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Ceràmica La Ponderosa / Aradi

 

Ceràmica Ley - Martin Ley (Peratallada) / La Blanca (Llafranc)

Ceràmica Ley - Martin Ley (Peratallada) / La Blanca (Llafranc) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Ceràmica Ley - Martin Ley | © Jordi Geli / Terracotta Museu
PEDRAINDIA. Gres, plat al “rodillo” i vores amb xurro. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Costella de vaca a baixa temperatura amb puré de nap de Palau Sator amb reducció de vedella. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Ceràmica Ley - Martin Ley / La Blanca

 

Ceràmica Pantaleu (Palau-Sator) / La Calèndula (Regencós

Ceràmica Pantaleu (Palau-Sator) / La Calèndula (Regencós) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Ceràmica Pantaleu | © Jordi Geli / Terracotta Museu
EMPORDANET. Argila de la Bisbal, vidriat s/pb i cuit a 1015°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Base de pa de remolatxa amb oli i farina. Micuit elaborat amb fetge gras d’ànec cuit al bany maria amb suc de remolatxa. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Ceràmica Pantaleu / La Calèndula

 

Ceràmica Yuma (La Bisbal) / Aigua Blava (Fornells, Begur)

Ceràmica Yuma (La Bisbal) / Aigua Blava (Fornells, Begur) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Ceràmica Yuma | © Jordi Geli / Terracotta Museu
VINTAGE. Argila, engalba i vernís, tècnica Bisbal. Cuita a 1.050°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Llesques de bou magre amb suc de rossinyols de les Gavarres. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Ceràmica Yuma / Aigua Blava

 

Ceràmiques Aparicio (Vulpellac) / La Plaça (Madremanya)

Ceràmiques Aparicio (Vulpellac) / La Plaça (Madremanya) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Ceràmiques Aparicio | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Vàries col·leccions (Citrino, Variscita, Alabastro, Cuprita) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Cua de bou desossada i farcida amb moll de l’os sobre patates amb cebetes i ratafia. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Ceràmiques Aparicio La Plaça

 

Ceràmiques Lluís Puigdemont (La Bisbal) / Godard (S’Agaró)

Ceràmiques Lluís Puigdemont (La Bisbal) / Godard (S’Agaró) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Ceràmiques Lluís Puigdemont | © Jordi Geli / Terracotta Museu
MAREMAR. Argila de la Bisbal engalbada decorada amb pinzell i pera sota coberta. Monococció a 1020°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Mar i muntanya. Suquet de tripa de bacallà i papada confitada, roca d’all negre, all escalivat i piparra. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Ceràmiques Lluís Puigdemont / Godard

 

Estudi Ceràmic ba_Ro (Vulpellac) / Vicus (Pals)

Estudi Ceràmic ba_Ro (Vulpellac) / Vicus (Pals) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Estudi Ceràmic ba_Ro | © Jordi Geli / Terracotta Museu
VORAVIU. Argila vermella Bisbal i esmalt s/p. Planxes i torn. Forn de gas 9h. a mitja temperatura i 1h. de manteniment en atmosfera reductora. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Albergínia lleugerament fumada amb compacte de formatge petitot, anguila fumada, avellanes torrades i esferes d’aigua de tomata cor de bou, amanit amb oli d’oliva verge extra de l’Empordà. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Estudi Ceràmic ba_Ro / Vicus

 

Estudi Raventós (Vulpellac) / Es Portal (Pals)

Estudi Raventós (Vulpellac) / Es Portal (Pals) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Estudi Raventós | © Jordi Geli / Terracotta Museu
CSENARF 56. Gres Tornejat esmaltat i pintat sobre coberta crua temperatura 1.280°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Mar muntanya. Cuixa de pollastre gratapallers farcit de gamba de Palamós amb suquet del seu rostit i estofat de fesols de l’ull ros. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Estudi Raventós / Es Portal

 

Ferran Gallo (La Bisbal) / 1751 (Torrent)

Ferran Gallo (La Bisbal) / 1751 (Torrent) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Ferran Gallo | © Jordi Geli / Terracotta Museu
CROSCAT. Gres porcellànic tornejat a mà. Esmaltat i cuit a 1280°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Base de mató amb una anxova de l’Empordà al damunt, rajolí d’oli d’oliva verge extra i un polsim de pebre negre amb alfàbrega i garum. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Ferran Gallo / 1751

 

LUR Ceràmica (La Bisbal) / Sa Punta (Platja de Pals, Begur)

LUR Ceràmica (La Bisbal) / Sa Punta (Platja de Pals, Begur) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
LUR Ceràmica | © Jordi Geli / Terracotta Museu
TXITXARRA. Gres tornejat i modelat, pintat amb engalbes sota coberta. Cuit a 1280°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Arròs caldós de Pals amb pollastre, conill, costelló de porc, sèpia i gambes de Palamós. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: LUR Ceràmica / Sa Punta

 

Marta M. Hortet (Canapost) / La Xicra (Palafrugell)

Marta M. Hortet (Canapost) / La Xicra (Palafrugell) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Marta M. Hortet | © Jordi Geli / Terracotta Museu
JAWS. Porcellana, engalba i esmalt. Cuit a 1260°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Assortiment d’escabetxos: verat, tonyina, musclos, cebetes, alls i carrotes escabetxades amb diferents vinagres de l´Empordà de moscatell, mel, garnatxa i cava. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Marta M. Hortet / La Xicra

 

Rulduà Ceràmica (La Bisbal) / Els Tinars (Llagostera)

Rulduà Ceràmica (La Bisbal) / Els Tinars (Llagostera) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Rulduà Ceràmica | © Jordi Geli / Terracotta Museu
NIT. Argila de la Bisbal, engalbes i vernís s/p a 1.020°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Morro de bacallà dessalat tallat a làmines fines i amanit amb oli d’oliva verge extra, daus de ventresca confitada, anxoves, olives i llavors de tomata amb uns punts de romesco. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Rulduà Ceràmica / Els Tinars

 

Sampere (La Bisbal) / Casamar (Llafranc)

Sampere (La Bisbal) / Casamar (Llafranc) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Sampere | © Jordi Geli / Terracotta Museu
KALA. Gres amb motllo de colatge cuit a 1.290°C, esmaltat gris pedra. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Sardina lleugerament marinada amb caviar, poma Granny Smith i maionesa de moixernons, curada amb aigua de mar. Contrastos àcids i cremosos. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Sampere / Casamar

 

Vilà Clara Ceramistes (La Bisbal) / Aurum (Platja d’Aro)

Vilà Clara Ceramistes (La Bisbal) / Aurum (Platja d’Aro) | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Vilà Clara Ceramistes | © Jordi Geli / Terracotta Museu
VAIXELLA DE TARDOR. Argila de la Bisbal, decorada amb engalbes i esmalts, vidriada i cuita a 1030°C. | © Jordi Geli / Terracotta Museu
Un fetge gras d’ànec fet micuit sobre una compota agredolça de poma de Girona i figues, tot dins un pasta fullada de mantega. | © Jordi Geli / Terracotta Museu

Enllaços: Vilà Clara Ceramistes / Aurum

 

 

Catàleg

La publicació s'emmarca en la col·lecció Catàlegs del Terracotta Museu, una línia editorial pensada per a acompanyar i completar les mostres temporals de llarga durada instal·lades a la Sala d’Exposicions Temporals.

Cada volum és una publicació versàtil i en principi modesta –però en absolut renyida amb la cerca de l’excel·lència- que permet, a més d’acompanyar l’exposició de referència amb un escrit explicatiu i una relació i reproducció de les peces exhibides, mostrar altres aspectes menys coneguts, i no per això menys importants, del procés que envolta la creació d’una exposició i que sovint es deixen de banda, com ara el muntatge de la mostra, la instal·lació final, o la inauguració. 

Els diferents volums de la col·lecció s'agrupen per mostrar la trajectòria expositiva del museu, el catàleg Parant taula 2019. Exposició col·lectiva de vaixelles forma part del II Llibre d'Exposicions.

Catàleg
Catàleg
Catàleg
Catàleg
Catàleg
Catàleg
Catàleg
Catàleg
Catàleg
Catàleg
Catàleg
Catàleg

 

Crèdits

Organització: Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal, Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, Associació de Ceramistes de la Bisbal

Coordinació: Xavier Rocas, Dani Sabater, Gemma Ribet

Textos: Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal

Fotografies: Jordi Geli, Lluís Català

Producció: Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal, Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, Associació de Ceramistes de la Bisbal

Disseny gràfic exposició: Glam Comunicació i Disseny

Imatges d’arxiu: Arxiu Municipal de Begur, Arxiu Municipal de Calonge, Arxiu Municipal de Palafrugell, Servei d’Arxiu Municipal de Palamós

Realització audiovisuals: 24 imatges x segon

Disseny catàleg: Pere Álvaro

Agraïments

Terracotta Museu vol expressar el seu agraïment a les persones que han ajudat a fer possible aquesta mostra, en especial al col·lectiu gastronòmic de La Cuina de l’Empordanet pel seu suport i implicació en l’esdeveniment, als ceramistes de la marca Ceràmica de la Bisbal i de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal per la seva col·laboració entusiasta, als arxius municipals de Begur, Calonge, Palafrugell i Palamós que ens han proporcionat les imatges d’antigues xefles i grans àpats, a la Brigada Municipal de la Bisbal d’Empordà pel seu ajut incondicional; i a tots els proveïdors que amb el seu bon fer han procurat pel muntatge de la mostra: Fusteria el Passeig, Dafan Pintors, Josep Agustí serraller, l’Aula Espai d’estudis, Empordanesa del Lloguer, Tèxtil Vidal Rius, Simbiosi retolació, Palahí Serveis gràfics, Fec so & llum, Gràfiques Trema.

 

Recull de premsa

Vaixelles a l’altura del plat. El Punt Avui, 19/09/2019 (enllaç).

La ceràmica i la gastronomia s'uneixen a la Bisbal. Diari de Girona, 19/09/2019 (enllaç).

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal. Ràdio Capital, 19/09/2019 (enllaç).

“Parant Taula” uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet. Revista del Baix Empordà, 19/09/2019 (enllaç).

Parant Taula: vaixelles bisbalenques guarnides amb cuina de l'Empordanet. TV3. Telenotícies comarques, 24/10/2019 (enllaç).

'Parant taula' reuneix 20 xefs i 20 ceramistes empordanesos al Museu de la Ceràmica. Televisió Costa Brava, 26/10/2019 (enllaç).

Parant taula al Terracotta Museu. Bonart, 25/10/2019 (enllaç).

Receptes delicioses sobre plats exclusius! La Xarxa, Connecti.cat, 25/10/2019 (enllaç).

Inauguració i degustació de l’exposició col·lectiva de vaixelles “Parant taula” al Terracotta Museu. Revista del Baix Empordà, 26/09/2019 (enllaç).

El Terracotta Museu publica el primer catàleg dels "Parant taula". Bonart, 09/01/2020 (enllaç).

La Bisbal presenta el catàleg de l'exposició «Parant Taula 2019». Diari de Girona, 12/01/2020 (enllaç).

Empordà Gastronòmic, Nº 13. Cuina i terrissa.