Aquesta exposició mostra els projectes finals dels alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’Arts Plàstiques i Disseny en Ceràmica Artística i Terrisseria, que s’imparteix a l’aula taller de què disposa l’Institut de la Bisbal al Terracotta Museu. Tot un repte de present i de futur en pro de la ceràmica local que recull els fruits de la col·laboració entre l’Ajuntament, l’Associació de Ceramistes i el Departament d’Educació.
«Obra final’24» és el resultat coral del projecte d’investigació desenvolupat pels alumnes del cicle al llarg dels dos anys de la seva formació, fruit de l’aprenentatge rebut, del treball personal esmerçat i de la seva particular capacitat d’integrar i aplicar els coneixements i habilitats assolits en el camp de la ceràmica. En aquest sentit, l’exposició no només mostra l’obra artística sorgida d’aquests nous creadors, sinó que també reflecteix l’evolució personal i creativa que han experimentat durant l’etapa formativa, modelada i millorada en funció del seu talent i personalitat.
En el terreny formal, tècnic i conceptual, les obres que ens presenten són molt variades i diferents entre si. Una pluralitat que reflecteix les diverses línies d’investigació i expressió artística que han anat construint els joves artistes, reflex de la llibertat que aporta treballar sense prejudicis ni cotilles davant del propi material i la tècnica. Gaudint d’aquesta exposició fresca i genuïna podem intuir allò que en un futur poden arribar a ser: la nova generació de ceramistes bisbalencs.
Eva Piqué
Formada en diferents disciplines de les belles arts, inicialment s’interessa per la fotografia, amb la qual expressa les sensacions que li produeix l’entorn natural. Gràcies a la recent formació en ceràmica, se li obre la porta a les tres dimensions. Pel treball que presenta, l’artista recol·lecta materials naturals per crear esmalts de manera artesanal i sostenible, inspirant-se en la bellesa d’aquestes transformacions naturals, i alhora reflexiona sobre l’impacte humà en la biodiversitat.
Eve Jubert
Originària de França, tot just fa un any que resideix al Baix Empordà, un territori que considera un paradís i refugi personal. El seu projecte, titulat La petjada de l’home, reflexiona sobre com l’activitat humana modifica l’entorn i deixa la seva empremta negativa per allà on passa fent que el paisatge perdi sentit, desaparegui i es barregi. D’aquesta manera, i inspirada per les seves circumstàncies i l’idil·li experimentat envers l’Empordà, l’artista denuncia els efectes dels canvis del món modern i la seva normalització.
Andrés García, Hao
La seva obra representa el canvi. Prenent com a base uns dibuixos previs de seccions còniques, aquesta forma bàsica es treballa i transforma en ceràmica a partir de la investigació i el canvi conceptual a través de relacions del ple i del buit, i de l’ordre i el desordre. La seva voluntat és poder representar com tots partim d’una mateixa estructura, però que són els canvis i la manera en què els administrem els que afecten i modelen la nostra manera de veure el món i enfrontar-nos-hi.
Katy Galard
El cicle de la vida fa referència al procés vital d’un organisme des que neix fins que es mor, representat amb formes simplificades, conceptuals i abstractes. Les peces que presenta es refereixen a les quatre etapes d’aquest procés, això és, naixement, desenvolupament, reproducció i mort: l’origen de la vida representat per una gota d’aigua, una família amb una parella, una embarassada amb el nou naixement i, per acabar, el tancament del cicle amb els pensaments representat per un bust.