Carles Sala. Compartint coneixement i experiència

Xerrada tècnica per a professionals i aficionats a la ceràmica

dijous, 30 de maig | 18:00 h
Compartir

La inquietud artística i la voluntat d’adquirir nous coneixements d’en Carles Sala ha estat una costant al llarg de la seva trajectòria com a ceramista. Ell fou el responsable d’introduir en la ceràmica tradicional bisbalenca elements innovadors de forma i color que aconseguiran una renovació, fidel al passat, de la terrissa tradicional a la ceràmica d’autor considerada com a objecte d’art.

La seva passió per l’experimentació el porta a interessar-se per l’essència de la ceràmica japonesa. Durant un viatge al Japó l’any 1976, va establir un contacte directe i fonamental amb diversos centres productors i grans mestres ceramistes com Kousen Sueishi i Shōji Hamada, amb els quals tindrà ocasió de compartir experiències i conèixer una forma relativament similar d’entendre la creació artística, la bellesa i la ceràmica. Aquesta experiència li va obrir les portes a nous materials i tècniques, destacant l’ús de l’element natural i la síntesi de les formes.

El seu domini total dels colors, amb els quals obté resultats sorprenents, l’exploració esteticista de la matèria, la tècnica emprada i, fonamentalment, un acabat impecable, han estat (i són encara) les seves principals senyes d’identitat.

En aquesta xerrada, adreçada a professionals i aficionats a la ceràmica, però oberta al públic en general, en Carles Sala reflexionarà al voltant de les influències en la seva obra i compartirà els coneixements tècnics adquirits al llarg d’una llarga evolució artística on l’experimentació ha estat un dels seus pilars.

Dijous
30
mai
18:00 h