Duelas

Ana Felipe Royo

Finalitzat
Del dv. 14.02.20 al dg. 16.08.20

Espai "La Peixera"

Del 14 de febrer al 12 d'abril de 2020.

Prorrogada fins al 16 d'agost de 2020.

 

Inauguració: divendres 14 de febrer a les 19:30h.

Catàleg digital 'Duelas': pdf

Compartir

Les obres que composen l’exposició són treballs que els últims anys he realitzat al voltant d’un tema: “la Identitat”, el retrobament amb un entorn, el reconèixer-me amb uns caràcters, el saber-me ciutadana del món i alhora trobar els trets propis, el sentiment, l’emoció, ser conscient, sentir que tens arrels.

Penso en els milions de persones que han de deixar casa seva, la seva terra, el seu arrelament, i recordo l’important que és, no només tenir casa, una llar, sinó sentir que estàs en el teu lloc, identifi car-te amb el que t’envolta, integrar-te social, emocional i culturalment.

Des que vam instal·lar casa nostra i el taller a la comarca d’on provenen els meus avis, la comarca del camp de Cariñena, han aflorat en mi tots aquests sentiments d’arrelament, i no precisament per ancorar-me en el passat, en la immobilitat, sinó que aquest sentiment serveixi per avançar trepitjant en una base sòlida i construir un futur amb força i amb la seguretat que dona el sentiment d’identitat.

 
Per això, encara que no tinc terra, no tinc hort, no tinc vinya... tinc el meu camp: el de l’expressió plàstica, aquest és el meu terreny. Vaig decidir conrear-lo i fer treballs en què he intentat plasmar totes aquestes sensacions a través de les formes dels ceps, les textures dels troncs de les parres, els colors del vi, els de les fulles de les vinyes a la tardor, els records i sensacions que afloren amb les aromes en la verema i els cellers.

No és en va que utilitzi dogues* de bota com a base per a les escultures, que experimenti i apliqui cendres de ceps i sarments amb argiles locals en els vidriats de les peces. No és en va que durant anys hagi atresorat ferramentes de les cases on he viscut i treballat, i que integri fins i tot elements aliens a l’entorn on ara estic, però que van formar part dels llocs que van ser llar o han deixat petjada en la meva vida. Tot això apareix reflectit en les escultures creant paisatges íntims i evocadors.

Ana Felipe Royo

 

*DOGA: Peça de fusta corbada que forma amb unes altres el cos d’una bota, d’un barril, etc., les quals es mantenen unides amb cèrcols de ferro o amb congrenys de fusta.

 

Divendres
14
feb
 
 
Finalitzat
Dissabte
15
feb
 
 
Finalitzat
Diumenge
16
feb
 
 
Finalitzat
Dimarts
18
feb
 
 
Finalitzat
Dimecres
19
feb
 
 
Finalitzat