Parant taula

Exposició col·lectiva de vaixelles

Finalitzat
Del dv. 11.10.19 al dg. 02.02.20

Sala d'exposicions temporals

De l'11 d'octubre de 2019 al 26 de gener de 2020

Prorrogada fins al 2 de febrer!

 

Inauguració: 25 d'octubre a les 19:00h

Compartir

Al 2014 la mostra de ceràmica i gastronomia de la Bisbal, “Tastaolletes”, va organitzar com a activitat paral·lela una exposició col·lectiva de vaixelles de la marca “Ceràmica de la Bisbal” al Castell Palau. Una iniciativa de difusió i de promoció de la ceràmica local que va ser possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació de Ceramistes de la ciutat, i que s’ha anat mantenint i potenciant al llarg de les seves edicions. 

L’any 2018 el Terracotta Museu se sumava a aquesta iniciativa acollint a les seves instal·lacions l’exposició de vaixelles, la qual va passar a denominar-se “Parant taula”. 

L’èxit d’aquest canvi d’ubicació i de nomenclatura ha propiciat que enguany “Parant taula” segueixi creixent, proposant novetats destacades, cercant nous col·laboradors, i fent passos endavant per tal d’esdevenir un autèntic espai de confluència entre la ceràmica i la gastronomia. La voluntat és posar en valor el treball dels artesans ceramistes de la Bisbal i la seva gran qualitat, així com donar a conèixer les possibilitats de la ceràmica feta a casa nostra tant al públic en general com també als professionals del món de l’hostaleria.

Fruit d’aquest interès, l’edició d’enguany compta amb el suport del col·lectiu “Cuina de l’Empordanet”, el qual aplega un ampli grup de professionals de la cuina i de la restauració de casa nostra, per tal d’aportar al “Parant taula” una nova mirada des de la gastronomia. En un mateix espai, doncs, es reuniran dues de les tradicions més emblemàtiques de l’Empordanet: una gastronomia nostrada i de qualitat realitzada amb els excel·lents productes del territori, i un ofici tradicional i emblemàtic com el del ceramista, que cada dia es troba amb un millor estat de salut gràcies a la innovació i la recerca constant dels seus artesans. 

El resultat, una proposta extraordinària, única i difícilment repetible: 20 vaixelles de 20 ceramistes diferents, per a 20 cuiners amb 20 propostes culinàries, cadascuna pensada i adaptada al seu recipient. Continent i contingut plegats formant un tot indestriable tot cercant l’excel·lència.

   

 

II Llibre d'exposicions

Divendres
11
oct
 
 
Finalitzat
Dissabte
12
oct
 
 
Finalitzat
Diumenge
13
oct
 
 
Finalitzat
Dimarts
15
oct
 
 
Finalitzat
Dimecres
16
oct
 
 
Finalitzat