Continents

Xavier Masero

Finalitzat
Del dv. 11.10.19 al dg. 08.12.19

Espai "La Peixera"

De l'11 d’octubre al 8 de desembre de 2019

Inauguració: divendres 11 d'octubre a les 19:30h

Compartir

Durant mil·lennis, el Mediterrani ha estat camí, coneixement i cultura en perpetu mestissatge. En aquesta instal·lació, l'artista Xavier Masero centra la seva mirada sobre uns objectes discrets que durant segles van modular l'intercanvi i l'explosió de la cultura mediterrània, les àmfores, i reivindica per a elles una categoria major: «No són mers atuells o recipients sense ànima –ens diu l'artista–. Van esdevenir continents de saviesa, van nodrir un món».

Amb la seva reinterpretació d'aquelles formes primitives com a element essencial, Masero genera un espai on als atuells ja no els cal contenir res perquè són contingut de si mateixos, quinta essència de la civilització mediterrània. Transformats en miralls de les aigües que van solcar, els CONTINENTS s'eleven en un mur de saviesa per dir-nos, orgullosos, que la seva singladura és la nostra història.

L'escultura-instal·lació «CONTINENTS» està formada per seixanta peces de gres refractari i porcellana cuites a 1260° i tornejades per Montserrat Carafí.

 

 

Divendres
11
oct
 
 
Finalitzat
Dissabte
12
oct
 
 
Finalitzat
Diumenge
13
oct
 
 
Finalitzat
Dimarts
15
oct
 
 
Finalitzat
Dimecres
16
oct
 
 
Finalitzat