Entre museus i col·leccions

Aiguamans del Museu de la Pesca

Finalitzat
Del 18.05.17 al 08.05.18

Espai El Forn

A partir del 18 de maig de 2016

Aiguamans del Museu de la Pesca
Aiguamans del Museu de la Pesca

Entre Museus i col·leccions: aiguamans del Museu de la Pesca de Palamós, és la primera exposició fruït de la col·laboració entre el Terracotta Museu i el Museu de la Pesca de Palamós, dins del programa "Entre Museus", un projecte de documentació i difusió conjunt dels fons dels membres de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona. Aquesta proposta vol donar sortida a un conjunt de peces que es troben en la reserva de les col·leccions dels museus i que, en condicions normals, són invisibles als usuaris.

A l'Espai El Forn es troben tres aiguamans de la col·lecció del Museu de la Pesca i que havien format part del Museu Cau de la Costa Brava (1920 - 1989). Aquestes peces es varen elaborar a la Bisbal d'Empordà entre finals del segle XIX i principis del XX; dues d'elles de colors verds i palla, i una tercera de colors vermells, tres dels colors més característics de la producció ceràmica bisbalenca.

Com el seu nom indica, aquestes peces s'utilitzaven per rentar-se les mans, per aquest motiu, en la part inferior de l'atuell s'hi troba una obertura que funcionava d'aixeta. Com que aquests atuells s'ubicaven en el menjador de cases benestants i esglésies acostumaven a estar força decorats.

 

Dijous
18
mai
 
 
Finalitzat
Divendres
19
mai
 
 
Finalitzat
Dissabte
20
mai
 
 
Finalitzat
Diumenge
21
mai
 
 
Finalitzat
Dimarts
23
mai
 
 
Finalitzat
No hi ha elements
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR