Picant pedra

Projecció documental

12.10.18

Dins de les Jornades Europees de Patrimoni 2018 (JEP) projectarem el documental d’Antoni Martí, Picant pedra (33 minuts) que es va realitzar durant la I Cuita de Calç al Forn Gran d'en Turró de Fonteta. Cinquanta anys desprès el ceramista Josep Matés juntament amb un equip de voluntaris han recuperat aquest antic forn de calç que el 2011 es va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Tot seguit es podrà veure el  seu making of Per què hem tornat a fer calç? (23 minuts), gràcies al qual podrem descobrir les motivacions i interioritats del projecte i dels seus protagonistes.

Sinopsis
Amb aquesta iniciativa volem homenatjar i recordar la importància que va tenir l’activitat en la configuració social i econòmica del municipi fins a mitjans del segle XX.
El projecte té, doncs, un marcat caràcter commemoratiu, i pretén apropar la memòria i el testimoni d’un ofici que va marcar una època, especialment a Fonteta i a Sant Climent de Peralta, un dels centres calciners més importants de Catalunya.

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR