CrashRaku

Emilia Musial i Sergi Pahissa

Finalitzat
Del 22.09.18 al 25.11.18

Espai "La Peixera"

Del 22 de setembre al 25 de novembre de 2018

 

Inauguració: Dissabte 22 de setembre a les 19:30h

CrashRaku és una proposta artística conjunta de la ceramista polonesa Emilia Musial i del ceramista català Sergi Pahissa, i alhora és també un espai d'experimentació, que expressa una confluència dinàmica i transitiva, que articula els trets diferenciats de cadascun dels dos autors, en una obra única i particular, inèdita. És un encreuament d'estímuls i de pulsions recíproques, allà on s'iguala el valor intrínsec del procés tècnic amb la virtut del resultat final, de la peça, ja que l'un i l'altre són causa i conseqüència de la mateixa passió.

La característica específica de les obres de CrashRaku és el trencament i la recomposició, que no deixa de ser una metàfora viva de qualsevol metamorfosi que podem contemplar, quotidianament, en la natura que ens envolta i que ens emmiralla. Les peces elaborades per CrashRaku són el testimoni i l'empremta d'aquesta convulsió, en una forma artística tan primigènia i tan universal com ho és la producció ceràmica, és a dir, en la màgia transformadora i essencial de la destil·lació alquímica del fang i del foc.

Tot el complex decurs d'aquesta manufactura és un recorregut d'experimentació i de recerca, on la forma no està predeterminada, sinó potser només intuïda, i que es decanta progressivament, en el torn, en la cocció, en la fractura, en l'acoblament, en la pigmentació i en l'acabat definitiu. Les obres que ací s'exposen són una mostra d'aquest encreuament de tècnica i d'impuls, de fàbrica i d'instint, de càlcul i d'inspiració, com un permanent trencaclosques que ens convidi a reconèixer i a proclamar la poètica de l'art com a un reducte de sensibilitat i de coneixement, el ritual que ens transporta d'un principi a un fi, peça a peça, traç a traç, com si fos a través d'un fil d'or.

Carles Joan Pi

Dissabte
22
set
 
 
Finalitzat
Diumenge
23
set
 
 
Finalitzat
Dimarts
25
set
 
 
Finalitzat
Dimecres
26
set
 
 
Finalitzat
Dijous
27
set
 
 
Finalitzat
No hi ha elements