Casademont Le Vieux: Ceramista

Francesc d’Assís Casademont

Del 01.04.17 al 11.02.18

Espai La Peixera

De l'1 al 23 d'abril de 2017

Exposició prorrogada

Ceràmica pintada per Casademont Le Vieux
Ceràmica pintada per Casademont Le Vieux

Francesc Casademont (Barcelona, 1923 - Girona, 2007) fou un artista polifacètic; tot i que és més conegut per les seves pintures de paisatges i interiors, durant un temps es va dedicar també a la realització de ceràmiques. Durant l’any 1979 només confeccionà obra en argila, al voltant d’un centenar de gerros i plats: aprengué la tècnica i elaborà peces en un taller que construí en una casa situada a la localitat de Púbol, al paratge de la Bruguera, a pocs quilòmetres de la Bisbal. Influït per aquesta proximitat, emprà els mitjans i tècniques pròpies de la zona: torn de peu, decoració damunt d’engalba, terra vermella i gres, projectant, però, l’estil que el caracteritzava.

Les obres ceràmiques de Casademont le Vieux mantenen la mateixa orientació estilística de la seva pintura que consisteix, bàsicament, en una observació de l’entorn i la seva reconstrucció simplificada a partir de la memòria, amb la voluntat de mostrar la lluminositat i l’ambient del lloc més que no pas plasmar la realitat de la forma més exacta possible. D’aquesta manera, projecta amb pinzellades difuminades, sovint de tons suaus i emotius, la seva captació del paisatge i la natura, resumida en petites vistes panoràmiques.

En l’exposició “Casademont, le Vieux (1939-1994)”, que organitzà el Banco Bilbao-Vizcaya a la seva sala d’exposicions de Barcelona (del 14 de març al 24 d’abril de 1995), l’artista va presentar-hi vint-i-dos gerros. Fou la segona vegada que es mostraven públicament, ja que una part havia estat exhibida amb anterioritat (1982) a la Galeria d’art Jaume III, de Palma de Mallorca. Avui es mostren per tercer cop, en aquest cas al Terracotta Museu: onze gerros pertanyents a la nostra col·lecció, cedits per la vídua de l’artista Sra. M. Àngels Mercader i Camps.

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR