Visita guiada i descoberta del Terracotta Museu

Projecte Ciutat Viva

16.05.19

Cal inscripció prèvia a ciutatviva@labisbal.cat

Àmbit de la Terrisseria
Àmbit de la Terrisseria

El Terracotta Museu es suma al projecte Ciutat Viva amb la realització d'aquesta visita guiada de coneixença de l'equipament. Ciutat Viva és una proposta que sorgeix de l'equip de coordinació de l'IAL – Itinerari d'acollida lingüística – format per l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania, l'Àrea d’Ensenyament, l'Oficina de Català, el Servei d’Acollida Municipal, els Serveis Bàsics d'Atenció Social i les entitats Càritas i Fundació SER.GI, amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura. Cada mes l'agenda cultural inclou una activitat de coneixença d'un servei o equipament del municipi. Aquest mes de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, és el torn del Terracotta Museu.

L'activitat més emblemàtica de la Bisbal d'Empordà ha estat, històricament, la ceràmica, una manufactura de gran tradició i renom que ha generat un important patrimoni material i immaterial. A partir de la visita guiada a l'exposició permanent del Terracotta Museu es pot copsar la importància que ha tingut i encara té aquest sector en la història i l'actualitat de la Bisbal, la gran varietat de peces que s'han produït, i la qualitat dels mestres ceramistes de la ciutat. El museu s'ubica en una antiga fàbrica, la Terracotta, un edifici singular que manté els elements més característics d'aquesta indústria (basses de colar, xemeneies, forns...). La seva conservació i posta en valor el converteixen en un dels atractius més destacats del museu.

Cal inscripció prèvia a ciutatviva@labisbal.cat

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR