Orgull de terrisser

Finalizado
Del DO 16.10.22 al DO 04.06.23

Entrada libre

Prorrogada hasta el 4 de junio de 2023

Compartir

El treball artesà és molt més que el mer ofici: pren temps, paciència i repetició perquè és dur, feixuc i treballós, i per això implica compromís, implicació per la feina ben feta i la satisfacció de fer-la bé.

La matèria es resisteix a emmotllar-se a les nostres intencions; és necessari conèixer les seves propietats i possibilitats. En aquest sentit, l’artesà no pot ser entès només com un treballador material sinó com aquell que a través de la seva habilitat procura fer bé el seu treball i sent satisfacció per fer-ho. L'artesà, doncs, no és artesà per allò que fa sinó per com ho fa, perquè no entén la seva feina únicament com un mitjà per aconseguir un fi: més que produir coses útils (que també), produeix coses ben fetes, i n’obté una recompensa emocional.

I aquesta consideració és la que ha motivat l’exposició que avui presentem: “Orgull de terrisser”, es titula, una mostra on el Terracotta Museu presenta una selecció de peces ceràmiques bisbalenques que a través d’algun tipus d’inscripció o llegenda escrita (noms, numerals i anotacions diverses) manifesten de manera fefaent aquesta satisfacció personal per la feina ben feta i el sentiment de pertinença a un lloc i a un grup.

Cartell del Parant taula 2022

 

Domingo
16
oct
 
 
Entrada libre
Finalizado
Martes
18
oct
 
 
Entrada libre
Finalizado
Miércoles
19
oct
 
 
Entrada libre
Finalizado
Jueves
20
oct
 
 
Entrada libre
Finalizado
Viernes
21
oct
 
 
Entrada libre
Finalizado