Pedrets & All shall be well. Claudi Casanovas

Catàlegs del Terracotta Museu, 05

Visita l'exposició virtual de “Pedrets & All shall be well" en aquest enllaç.

Catàleg de l’exposició “Pedrets & All shall be well”, que va estar instal·lada a la Sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu del 6 de juliol al 6 d'octubre de 2019.

Claudi Casanovas, un els ceramistes catalans amb major reconeixement internacional, que al 1992 va obtenir el Gran Premi del Concurs Internacional de Ceràmica de Mino (Japó), el més prestigiós guardó que pot obtenir un ceramista. Te peces en col·leccions de nombrosos museus d'art d'arreu del món com l'Hermitage Museum de Sant Petersburg o el Victoria & Albert Museum de Londres, entre molts altres, i s'han realitzat exposicions temporals de la seva obra en museus de prestigi d'arreu el món.En la mostra es varen poder contemplar una part de les peces que composen el Jardi de la lluna plena, una sèrie d’una vintena de peces de gran format; i la sèrie de porcellanes que porta per títol All shall be well, and all shall be well, and all manner of thing shall be well (Tot anirà bé, i tot anirà bé, i totes les coses aniran bé), una cita de la escriptora anglesa Juliana de Norwich.

Edita
Terracotta Museu

Col·lecció
Catàlegs del Terracotta Museu

Coordinador editorial
Xavier Rocas

Textos
Eva Vàzquez, Claudi Casanovas

Any
2019

Fotografies
Jordi Puig

Disseny
Pere Álvaro

Impressió
Gràfiques Trema

Dipòsit legal
DL GI 1326-2019

Edició
550 exemplars

Catàlegs del Terracotta Museu

Cada nou volum dels “Catàlegs del Terracotta Museu”, acompanya i completa una de les mostres temporals instal·lades a la Sala d'Exposicions Temporals del museu, però al mateix temps mostra alguns dels seus aspectes menys coneguts, però no per això menys importants. El procés que envolta el disseny, el muntatge, o fins i tot la inauguració de l'exposició queden reflectits a les pàgines de cada nova publicació.

Els “Catàlegs del Terracotta Museu” estan dissenyats per ser agrupats en forma de col·lecció. La suma de cada un d'ells conformarà un “Llibre d'Exposicions”, un reflex de la trajectòria expositiva del Terracotta Museu. 

Aquest catàleg forma part del II Llibre d'Exposicions, que inclou una rajola cuita amb la tècnica del negre “Carpa entre mamífers”, de la ceramista Sarai Aleman Calatayud. El disseny d’aquesta peça es va escollir entre els presentats pels alumnes de segon del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria de l'INS La Bisbal.