Videoteca

 

Diàlegs. Laura Niubó (09/08/2019)

Del 9 d'agost al 6 d’octubre de 2019 l'Espai "La Peixera" exposa "Diàlegs", una selecció de peces de la Laura Niubó (Badalona, 1970). El seu primer contacte amb la ceràmica va ser el 1992 a l'Escola Ceràmica de Santa Coloma de Gramanet, on va es va formar fins al 1998. Desprès d’estar uns anys apartada, al 2016 torna al món de la ceràmica. La seva inquietud per millorar com artista i professional continua fins a l'actualitat. Les seves obres parlen de les relaciones entre les persones, un recorregut intern que comença en els seus propis sentiments, emocions i records. Cada una de les peces d'aquesta exposició es complementa amb un poema escrit per la mateixa artista.

 

Pedrets & All shall be well. Claudi Casanovas (06/07/2019)

El 6 de juliol de 2019 es va inaugurar "Pedrets & All shall be well" a la Sala d'exposicions temporals del Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà. Es tracta d'una exposició amb peces de Claudi Casanovas, un els ceramistes catalans amb major reconeixement internacional. En aquesta mostra, allotjada en el museu del 6 de juliol al 6 d'octubre de 2019, es poden contemplar nou de les vint peces de gran format que conformen la sèrie "Jardí de la Lluna plena", i la sèrie "All shall be well," peces blanques de porcellana que estan obertes per una cara mostrant el buit intern.

 

Obra Final'19. CFGM Terrisseria (07/06/2019)

Del 7 de juny al 4 d'agost, la Peixera del Terracotta Museu va acollir la primera exposició col·lectiva dels alumnes del Cicle Formatiu Grau Mitjà de Terrisseria de l'INS La Bisbal. En aquesta mostra trobem l'obra dels alumnes de segona promoció (2017- 19), set artistes novells que, amb tècnica i creativitat, ens transmeten la seva passió per la ceràmica: Sarai Aleman “El Pezmelón”, Laura Arias “LauPegatina”, Natalia Bonilla, Queralt Castillo, Fran Gutiérrez, David Pedregosa i Míriam Seguí.

 

Nit dels Museus 2019 - Concert de Fetus (18/06/2019)

Un cop més, el Terracotta Museu es va sumar a la celebració de la Nit dels Museus. En l'edició 2019 l'Associació de Ceramistes de la Bisbal va tornar a oferir el muntatge Rakú Jam Session, que es va complementar amb el concert de Fetus. Fetus, la banda de punk rock de garatge liderada pel bisbalenc Adrià Cortadellas (Sanjays) i amb la implicació de Lluís Català i Jordi Anticó (13th Magic Skull o Educators) varen presentar el seu segon disc, Terra Cuita (Bankrobber, 2019). Desprès de l'èxit assolit amb L'Epicentre del Fangar (Bankrobber, 2017), el Terracotta Museu va ser l'escenari ideal per presentar, en terres empordaneses, els nous temes de la banda.

 

Nit dels Museus 2019 - Rakú Jam Session (18/06/2019)

Un cop més, el Terracotta Museu es va sumar a la celebració de la Nit dels Museus. En l'edició 2019 l'Associació de Ceramistes de la Bisbal va tornar a oferir el muntatge Rakú Jam Session, una intervenció que combina el foc, la ceràmica, l'art i la música. Els assistents van pintar una peça de ceràmica que es va coure al moment amb la tècnica del rakú. La proposta es va complementar amb la música en directe dels bisbalencs Fetus.

 

Porcellana de ficció. Marta M. Hortet (12/04/2019)

El 12 d'abril de 2019 es va inaugurar "Porcelana de ficció", de Marta Martínez Hortet a l'Espai "La Peixera" del Terracotta Museu. A través del modelisme i la tècnica dels motlles de guix la Marta incorpora en el seu procés creatiu objectes de la vida quotidiana, per exemple, joguines, personatges de còmic, figures i referents culturals del món del cinema. Un imaginari que aporta quelcom de singular, juganer i fresc a objectes d'ús quotidià, donant vida i espontaneïtat al treball de la d’aquesta ceramista.

 

Presentació 'Mural dels guitarristes i les ballarines' (12/04/2019)

En el 2016 el museu va rebre la donació d’un magnífic mural de ceràmica de 270x225 cm, que fins aquell moment decorava una de les parets del Bar Capri de la Bisbal. Gràcies a una subvenció de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya aquest mural s'ha pogut restaurar per tal que torni a lluir com el primer dia. La peça es va presentar en públic el 12 d'abril de 2019 i actualment es pot contemplar dins del recorregut de l'exposició permanent del museu. L'acte de presentació es va enmarcar dins de les activitats del Dia Internacional de l'Art.

 

Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca (03/03/2019)

"Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca" és una exposició produïda pel Terracotta Museu de Ceràmica sobre la Terrisseria Salamó, un dels obradors de terrissa més antics i emblemàtics de la Bisbal. L'exposició es va poder visitar a la Sala d'exposicions temporals, del 3 de març al 24 de juny de 2019. Es va inaugurar el diumenge 3 de març a les 12h, un acte que es va complementar amb actuació de la Cobla de l'Escola Municipal de Música Conrad Saló i ballada de sardanes.

 

14DISSET. Carlets (01/02/2019)

De l'1 de febrer fins al 7 d'abril de 2019 es va poder visitar a l'Espai "La Peixera" del Terracotta Museu, l'exposició d'en Carlets "14DISSET". En Carles Torrent Fajardo (Puigcerdà, 1953), conegut com Carlets, és un artista d’una àmplia trajectòria i amb una gran implicació en el sector.

 

Les cheminées de cactus. Didi Heras Colomer (30/11/2018)

El 30 de novembre de 2018 es va inaugurar l'exposició "Les cheminées de cactus", de Didi Heras Colomer. Aquesta mostra es va poder veure a La Peixera dels Terracotta Museu fins al 27 de gener de 2019.

 

"La ruta migratòria. Una singularitat paisatgística", de Javier Balmaseda (24/11/2018)

El 24 de novembre, el Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d'Empordà va inaugurar la instal·lació artística "La ruta migratòria. Una singularitat paisatgística", de l'artista d'origen Cubà amb residència al Principat d'Andorra, Javier Balmaseda (Cuba, 1971).

 

Terracotta Museu

Un minut per descobrir el Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d'Empordà.

 

CrashRaku. Emilia Musial i Sergi Pahissa (22/09/2018)

El dissabte 22 de setembre de 2018 es va inaugurar l'exposició "CrashRaku. Emilia Musial i Sergi Pahissa" a l'Espai "La Peixera" (del 22 de setembre al 25 de novembre de 2018). L'activitat es va complementar amb la realització de la performance titulada "Somnis del foc".

 

Madola. Vestigis (03/08/2018)

El divendres 3 d'agost es va inaugurar l'exposició temporal "Madola. Vestigis" (del 3 d'agost al 18 de novembre de 2018). Una mostra amb una selecció de peces dels últims deu anys de producció d'una de les ceramistes més importants del país, Madola (Maria Àngels Domingo Laplana, Barcelona, 1944).

 

FangTEA't. Autisme i fang

Des de principis del 2018 els usuaris del taller de ceràmica de la Fundació Autisme Mas Casadevall van estar treballant una nova experiència sobre l'idea de donar-nos forma en ceràmica. Aquesta projecte, FangTEA't va arribar a la seva culminació amb l'exposició de l'Espai "La Peixera" del Terracotta Museu, del 7 de juliol al 16 de setembre de 2018.

 

Nit dels Museus 2018

El 19 de maig de 2018 el Terracotta Museu va celebrar, un any més, la Nit dels Museus. A les 20h es va inaugurà "tzu", la nova exposició temporal de l'Espai "La Peixera",  i a les 21:30h es va realitzar l'espectacular muntatge Rakú Jam Session, una intervenció de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal que va combinar foc, ceràmica, art i música.

 

Nit d'Estiu al Terracotta - II Empordà Fang Cuit

El 25 d'agost de 2017 el Terracotta Museu es va transformar en el marc idoni per acollir un gran festival cultural que va oferir una àmplia programació artística i musical. Aquesta Nit d'Estiu al Terracotta va ser la festa de cloenda del II Empordà Fang Cuit, un seminari amb jornades sobre ceràmica que va tenir lloc en diferents espais, entre ells el propi Museu i l'Escola de Ceràmica de la Bisbal. Durant la nit, varen passar pel museu més de 400 persones per gaudir de les activitats.

 

Nit dels Museus 2017

El matí del divendres 18 de maig de 2017, els ceramistes de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal varen començar a aixecar un forn de base rectangular, construït amb maons, argila i una de les cares bastida amb una mena de pantalla d'ampolles de vidre. El forn es va encendre el 20 de maig de 2017 al voltant de les 21h i va cremar fins ben entrada la mitjanit.

 

Nit de Rakú: solstici d'estiu

El 29 de juny de 2016, en motiu de la inauguració de l'exposició de Toño Pérez, el Terracotta Museu va acollir aquesta acció artística a càrrec de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal. Fou una nit de foc, rakú, música i festa.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR