Inauguració i degustació de l'exposició de vaixelles 'Parant taula'

25.10.2019

Des del dia 11 d’octubre la Sala d’Exposicions Temporals del Terracotta Museu acull l’edició 2019 del “Parant Taula”, l’exposició col·lectiva de vaixelles de Ceràmica de la Bisbal que cerca promoure i intensificar els esforços per a donar a conèixer la qualitat de la ceràmica fabricada a casa nostra. Aquesta mostra que ja es troba oberta al públic, tindrà la seva inauguració oficial avui divendres 25 d’octubre.

La primera edició de l’exposició col·lectiva de vaixelles de la marca de qualitat “Ceràmica de la Bisbal” va ser el 2014 a la planta noble del Castell Palau, una activitat emmarcada llavors dins la mostra de ceràmica i gastronomia de la Bisbal “Tastaolletes”, organitzada per l’Ajuntament i l’Associació de Ceramistes de la ciutat. Arran de la implicació del Terracotta Museu en l’edició 2018 aquesta exposició va canviar d’escenari i va passar a titular-se “Parant taula”.

En l’edició que ens ocupa, l’exposició passa a ser un esdeveniment amb caràcter propi i suma la implicació d’un nou col·laborador: “Cuina de l’Empordanet”. L’associació de restauradors dóna una nova mirada des de la gastronomia: cadascun dels cuiners que integren el col·lectiu ha realitzat un plat en exclusiva per cadascuna de les 20 vaixelles exposades.

D’aquesta manera es reuneixen en un únic espai, dues de les tradicions més emblemàtiques de l’Empordanet: una gastronomia nostrada i de qualitat realitzada amb els excel·lents productes del territori; i un ofici tradicional i emblemàtic com el del ceramista, que cada dia es troba amb un millor estat de salut gràcies a la innovació i a la recerca constant dels seus artesans.

Fruit d’aquesta col·laboració, la inauguració de la mostra consistirà en un acte doble: d’una banda servirà per a presentar la vintena de vaixelles realitzades pels ceramistes locals –i que ja es poden veure des de l'11 d’octubre-; de l’altra, també es presentaran les diferents propostes culinàries elaborades pels xefs locals inspirades en aquestes noves vaixelles. 

El resultat és una proposta extraordinària i sense precedents: 20 vaixelles de 20 ceramistes diferents, per a 20 cuiners amb 20 propostes culinàries, cadascuna pensada i adaptada al seu recipient. Continent i contingut plegats formant un tot indestriable tot cercant l’excel·lència. Els assistents a l’acte tindran, a més, l’oportunitat de tastar aquestes propostes gastronòmiques en el claustre d’entrada del museu mentre gaudeixen de la bona música del duet local FoGem. Hi haurà 400 racions en total, el preu de cadascuna serà de 3,00 € i inclourà el menjar, la beguda i un plat de ceràmica elaborat expressament per aquesta degustació. Aquests plats reprodueixen les diferents vaixelles exposades i els assistents se’ls podran endur de record.

 

Les parelles de tallers de ceràmica i restaurants d’aquesta edició són:

Annick Galimont (La Bisbal) & Mas dels Arcs (Palamós)
ArtLisette (Esclanyà, Begur) & Aquamare (Platja de Pals, Pals)
Bussoga (Sant Jordi Desvalls) & El Roser 2 (L’Escala)
Ceràmica Artesanal LB (Corçà) & Terrassa Terramar (Llafranc)
Ceràmica Planas Marquès (Corçà) & Sa Cova (Platja d’Aro)
Ceràmica La Ponderosa (Corçà) & Aradi (Platja d’Aro)
Martin Ley (Peratallada) & La Blanca (Llafranc)
Ceràmica Yuma (La Bisbal) & Aigua Blava (Fornells, Begur)
Ceràmiques Aparicio (Vulpellac) & La Plaça (Madremanya)
Ceràmica Lluís Puigdemont (La Bisbal) & Godard (S’Agaró)
Ceràmica Pantaleu (Palau-Sator) & La Calèndula (Regencós)
Estudi Ceràmic ba_Ro (Vulpellac) & Vicus (Pals)
Estudi Raventós (Vulpellac) & Es Portal (Pals)
Ferran Gallo (La Bisbal) & 1751 (Torrent)
Ceràmica Art. La Mufla (La Bisbal) & Bo.TiC (Corçà)
LUR Ceràmica (La Bisbal) & Sa Punta (Platja de Pals, Begur)
Marta M. Hortet (Canapost) & La Xicra (Palafrugell)
Rulduà Ceràmica (La Bisbal) & Els Tinars (Llagostera)
Sampere (La Bisbal) & Casamar (Llafranc)
Vilà Clara Ceramistes (La Bisbal) & Aurum (Platja d’Aro)

Notícies