La ceràmica de la Bisbal protagonista del nou número de Revista del Baix Empordà

15.01.2018

El divendres es va presentar el número 59 de la Revista del Baix Empordà, que inclou un especial sobre la ceràmica del territori. En la presentació fou a càrrec de Xavier Albertí, president de la DO Empordà, de Xavier Rocas, conservador del museu i de Lluís Molinas, col·laborador. Es va tancar amb una intervenció de Lluís Sais i Puigdemont, alcalde de la ciutat. L'acte, en què varen assistir unes 130 persones, va incloure una degustació de vins de la DO Empordà.

La ceràmica bisbalenca assoleix un gran protagonisme en aquest nou exemplar de la Revista del Baix Empordà, cal destacar que el Terracotta Museu hi ha col·laborat activament. L'especial, que porta per títol "Ceràmica i terrissa", incorpora una entrevista a Xavier Rocas, conservador del Museu i dos articles seus. Com el seu títol indica, en 'article "500 anys de ceràmica artesana de la Bisbal: tradició i modernitat", es fa un repàs de la indústria ceràmica des de la seva primera referència documental el 1502 fins a l'actualitat. L'historiador i especialista en història de la ceràmica bisbalenca destaca el bon moment que s'està vivint en el sector, amb la creació de la marca "Ceràmica de la Bisbal" i l'augment de productors de ceràmica en el territori.

La recent posada al dia del Terracotta Museu és objecte d'anàlisis en el segon article del conservador del museu. L'article fa un repàs a la nova exposició permanent i l'assoliment de la plena normalitat de l'equipament, i l'increment de les activitats públiques, des dels actes de caràcter acadèmic com ara conferències, presentacions de llibres; fins a accions vinculades amb el foment de la ceràmica o l'artesania encarades al públic general. També destaca la remodelació dels exteriors de l'equipament així com l'adequació d'algunes de les sales interiors pendents de rehabilitar que tindrà lloc a principis del 2018.

La Revista del Baix Empordà és una publicació trimestral i un referent en la difusió dels valors culturals en l'àmbit local, cada número està dedicat a un tema d'història i d'interès patrimonial en el Baix Empordà, des del seu patrimoni arquitectònic, els paisatges i el patrimoni natural, les tradicions o els oficis.

Notícies