Descobert un conjunt d’atuells de ceràmica dins la volta d’una casa del carrer del Pont

28.08.2017

Recentment unes obres en un habitatge del carrer del Pont han deixat al descobert un conjunt de peces de terrissa que es varen utilitzar per emplenar l'interior d'una volta construïda durant el segle XVIII. Aquestes peces han estat donades al Terracotta Museu on seran detingudament inventariades i estudiades.

El conjunt de ceràmica que s’ha localitzat es caracteritza per la seva heterogeneïtat tipològica, lligada a una mateixa procedència. Així, la majoria són atuells de l’àmbit domèstic que presenten defectes que es varen produir durant la cuita o en el moment de desenfornar, i que els inutilitzen pel seu ús original. També trobem alguns objectes trencats o desgastats per l’ús. Hi trobem 40 atuells de diferents tipus: càntirs, poals, barrals, orinals, plats de pagès i una conca.

La utilització de ceràmica, sencera i a trossos, barrejada amb morter de calç o amb terra com a solució constructiva per alleugerir el farciment que permet anivellar l'extradós de les voltes, és una tècnica usada ja pels romans i que fou molt utilitzada en època gòtica i moderna.

Notícies